06.04.2024

Dugo Selo - Savršeno mjesto za život: Otkrijte nove mogućnosti stanovanja

Dugo Selo - Savršeno mjesto za život: Otkrijte nove mogućnosti stanovanja
Dugo Selo, smješteno u blizini pulsirajućeg srca Zagreba, sve više se ističe kao atraktivna lokacija za život. Ovaj grad, poznat po svojoj gostoljubivosti i zelenim pejzažima, privlači sve veći broj ljudi u potrazi za mirnim, ali povezanim načinom života. 

Rastući interes za kupnju nekretnina u Dugom Selu, posebice u obližnjim Sesvetama, odražava se kroz dinamično tržište koje nudi raznovrsne mogućnosti za sve, od mladih obitelji do investitora. Bilo da je riječ o prodaji kuća ili stanova, Dugo Selo predstavlja priliku za one koji traže svoj kutak mira u neposrednoj blizini urbanog života.

Povijest i razvoj Dugog Sela

Grad bogate povijesti i kulturnog nasljeđa, nalazi se na istočnom dijelu Zagrebačke županije, samo 20-ak kilometara od Zagreba.

S povijesnim spomenom koji seže sve do 1209. godine, kada je kralj Andrija II. darovao zemlju sv. Martina vitezovima templarima, Dugo Selo je od tada zadržalo svoj povijesni značaj i identitet. Crkva sv. Martina na Martin bregu, predstavlja najstariji kulturno-povijesni spomenik Dugog Sela, smještena na arheološkom lokalitetu koji sugerira postojanje starije templarske crkve.

Zašto odabrati Dugo Selo za život?

Odabir Dugog Sela za život pruža savršenu kombinaciju urbanog komfora i prirodnog okruženja, uz neposrednu blizinu Zagreba, nudi lagan pristup svim gradskim pogodnostima, dok istovremeno zadržava miran životni ritam okružen prirodnim ljepotama.

Stanovnici mogu uživati u aktivnostima na otvorenom, poput šetnji i biciklizma po idiličnim lokacijama kao što su brežuljci i vinogradi Martin brega, te ribolov na ribnjaku Ciglana.

Dugo Selo je poznato po svojoj snažnoj zajednici koja njeguje tradicionalne vrijednosti kroz razne kulturne i društvene aktivnosti, uključujući vinske manifestacije koje odražavaju bogatu lokalnu tradiciju.

Grad također teži modernizaciji i održivom razvoju, što se vidi kroz nove stambene projekte koji su usmjereni na kvalitetu, funkcionalnost i energetsku učinkovitost. Inicijative za energetsku učinkovitost, poput sufinanciranja ugradnje termostatskih ventila i obnove pročelja, pokazuju predanost grada poboljšanju kvalitete života i očuvanju okoliša.

Ponuda stanova dugo selo

Novogradnja u Dugom Selu: Moderni stanovi za suvremeni život

Novogradnje u Dugom Selu dizajnirane su s ciljem zadovoljavanja potreba suvremenog stanovanja, kombinirajući estetiku, funkcionalnost i energetsku učinkovitost.

Jedan od primjera je trosoban stan na prvom katu nove stambene zgrade, s cijenom od 220.000€ za 82 m², koji nudi prostran i svijetao dnevni boravak s kuhinjom i blagovaonicom, izlazom na natkriveni balkon, dvije spavaće sobe, kupaonicu, te dodatne pogodnosti poput natkrivenog parkirnog mjesta i ostave. Ova novogradnja, završena početkom 2022. godine, primjer je kako Dugo Selo prati trendove modernog stanovanja.

Luksuzni četverosobni stanovi u centru Dugog Sela, s površinom od 115 m² i cijenom od 264.500€, nude prostranost, ekskluzivitet i velike natkrivene terase koje pružaju dodatni prostor za opuštanje i druženje na otvorenom, s mogućnošću instalacije jacuzzija.

Svi stanovi u novogradnjama u Dugom Selu dizajnirani su s naglaskom na kvalitetu života, nudeći modernu arhitekturu, visokokvalitetne materijale, energetsku učinkovitost i brojne pogodnosti koje zadovoljavaju potrebe i želje suvremenih stanovnika. Uz to, razvijena infrastruktura, blizina škola, vrtića, trgovina i prirodnih ljepota, čini Dugo Selo atraktivnim mjestom za život, rad i podizanje obitelji.

 
 

Investicijski potencijal: Prodaja kuća i stanova u Dugom Selu

Investicijski potencijal tržišta nekretnina u Dugom Selu trenutno doživljava značajan rast, čineći ovo područje izuzetno privlačnim za investitore. Analiza tržišta otkriva stabilan trend rasta vrijednosti nekretnina, potaknut razvojem infrastrukture, blizinom Zagreba i sve većom potražnjom za stambenim prostorom koji nudi kvalitetu života u mirnijem, prirodnijem okruženju.

Zašto investirati sada?

  • Rastuća potražnja: Urbanizacija i širenje Zagreba povećavaju potražnju za nekretninama u okolnim područjima, uključujući Dugo Selo i Sesvete. Ovo područje postaje sve popularnije među onima koji traže alternativu životu u centru grada, nudeći pristupačnije cijene i visoku kvalitetu života.
  • Razvoj infrastrukture: Kontinuirani projekti razvoja infrastrukture, uključujući prometne poveznice i lokalne sadržaje poput škola, vrtića i trgovačkih centara, dodatno povećavaju atraktivnost ovog područja za stanovanje i investiranje.
  • Povoljne cijene s potencijalom za rast: U usporedbi s centralnim dijelovima Zagreba, Dugo Selo i Sesvete nude nekretnine po povoljnijim cijenama, ali s visokim potencijalom za rast vrijednosti. Ovo čini investiciju u nekretnine u ovom području privlačnom dugoročnom strategijom.
  • Energetska učinkovitost i održivost: Sve veći fokus na energetsku učinkovitost i održive projekte u novogradnjama odgovara na rastuću svijest o važnosti očuvanja okoliša i smanjenja troškova života, što dodatno povećava vrijednost investicije.

Često postavljana pitanja

Koliko je Dugo Selo udaljeno od Zagreba

Dugo Selo udaljeno je 30-ak kilometara od centra Zagreba.