02.05.2023

Postoji li savršena nekretnina?

Tražiti savršenu nekretninu je kao tražiti savršenog partnera - svi imamo određene prioritete kod kupovine nekretnina koje želimo ispuniti, ali nakon nekog vremena shvatimo da nema savršenog izbora. U potrazi za svojom “savršenom” nekretninom, kupci imaju listu prioriteta koju žele zadovoljiti. Na vrhu prioritetnih kriterija su lokacija, blizina vrtića i osnovne škole, broj soba, terasa ili vrt, garaža, blizina javnog gradskog prijevoza i aktivnosti za djecu ili novija gradnja.
 
Nakon nekog vremena, kupci često shvate da savršena nekretnina zapravo ne postoji. Kao i u traženju savršenog partnera, tako i u traženju idealne nekretnine, kompromisi su nužni. Iako je važno biti odlučan u pronalasku nekretnine koja odgovara vašim željama, također je važno biti otvoren za kompromise i razumjeti da će svaka nekretnina imati svoje prednosti i nedostatke.
 
Kupci često shvate kako moraju odustati od nekih kriterija kako bi pronašli nekretninu koja odgovara njihovim potrebama i budžetu. Možda neće pronaći nekretninu s potpunim skladom svih svojih želja, ali mogu pronaći nekretninu koja ima neke od tih karakteristika te se uklapa u njihove financijske okvire.
 
Isto kako mogu otkriti da neki kriteriji koje su prvotno smatrali vrlo važnima nisu tako presudni kao što su mislili. Možda su željeli da nekretnina bude u neposrednoj blizini njihovog posla, ali shvate da je malo udaljeniji kvart zapravo mirniji i nudi više zelenih površina.
 
Prioriteti su subjektivni i važno je otkriti vlastite želje i potrebe, bez obzira na savjete drugih. Na kraju krajeva, vi ćete živjeti u tom domu i najvažnije je da on ispunjava upravo vas.
 
Sve navedeno će vas dovesti do jednog važnog zaključka, a on je sljedeći: Možda ne postoji savršena nekretnina za mene, ali postoji prava. Upravo ta “prava“ će biti ona za koju ste snizili prvotne kriterije, napravili mnoge kompromise, ali i zavoljeli njene nesavršenosti koje je čine vašom “savršenom” nekretninom.