29.01.2024

Novogradnja u Maksimiru: Moderni stanovi za suvremeni život

Novogradnja u Maksimiru: Moderni stanovi za suvremeni život
Maksimir, jedan od najpoželjnijih kvartova Zagreba, odiše mirnom atmosferom i zelenilom, nudeći ne samo predivan ambijent za stanovanje, već i sve potrebne sadržaje za kvalitetan život. Ovdje se savršeno spajaju tradicija i moderna gradnja. 

Novogradnje u Maksimiru su više od samo stambenog prostora; one predstavljaju spoj elegantnog dizajna i praktičnosti, savršene za dinamičan urbani život. Od prostranih stanova s privatnim vrtovima do penthousa s prekrasnim terasama, svaki kutak ovih stanova zrači sofisticiranošću i udobnošću, prilagođavajući se individualnim potrebama i stilovima života.

Tražite li stan u Maksimiru? Istražite kompletnu ponudu ovdje.

Zašto odabrati Maksimir za svoj novi dom?

Lokacija i povezanost

Prepoznat kao jedan od najpoželjnijih kvartova Zagreba, nudi izvanrednu ravnotežu između mirnog obiteljskog okruženja i blizine središta grada. Ova lokacija se ističe svojom izvrsnom povezanošću, omogućavajući stanovnicima lagan pristup svim dijelovima grada putem brojnih tramvajskih(1,4,5,7,9,11,12,17) i autobusnih linija.
Unatoč svojoj mirnoj atmosferi, Maksimir je samo kratku vožnju udaljen od dinamičnog centra Zagreba, čineći ga idealnim mjestom za one koji žele udobnost i praktičnost urbanog života.

Blizina prirode i rekreacijski sadržaji

Kao jedan od najpoželjnijih dijelova Zagreba, nudi ne samo mirno i obiteljsko okruženje, već i bogatstvo prirodnih i kulturnih znamenitosti. 

Uz Maksimirski park, ovaj kvart ima Maksimilijana, Maksimirska Jezera, Jurjaves, Zoološki vrt, Paviljon Jeka, Vidikovac, Mogilu, Bazenski Kompleks Svetice i Stadion Maksimir. Svi ovi elementi čine Maksimir idealnim za ljubitelje prirode, sportaša i obitelji, nudeći spoj urbanog života i prirodnih ljepota.



Poslovne prilike

Zbog svoje blizine poslovnim centrima i urbanoj jezgri Zagreba, nudi izvrsne mogućnosti za zapošljavanje. To ga čini atraktivnim za radno aktivno stanovništvo koje traži karijerne prilike u dinamičnom okruženju.

Blizina glavnih poslovnih čvorišta u Zagrebu znači da su stanovnici Maksimira samo nekoliko minuta udaljeni od brojnih korporacija, poslovnih parkova i inovacijskih centara.

Ovo područje je idealno za profesionalce koji traže fleksibilnost i raznolikost u karijernim mogućnostima, bilo da se radi o zapošljavanju u velikim korporacijama ili uključivanju u rastući ekosustav poduzetništva i start-upova.

Maksimir pruža savršenu kombinaciju urbanog života i profesionalnog rasta, omogućavajući stanovnicima da lako usklade poslovne ambicije s osobnim životom, uživajući u prednostima života u jednom od najljepših dijelova Zagreba.

Školstvo

Obrazovanje u Maksimiru je visokog standarda s pristupom brojnim kvalitetnim školama i obrazovnim institucijama. Ovo osigurava da djeca i mladi imaju priliku za sveobuhvatno obrazovanje, prilagođeno njihovim potrebama i interesima.

Zdravstvo

KBC Zagreb, koji se nalazi u Maksimiru, predstavlja jednu od ključnih zdravstvenih institucija u ovom dijelu grada. Ovaj veliki medicinski centar, koji je i nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pruža širok spektar specijalističkih i akutnih medicinskih postupaka, a služi većem dijelu Središnje i Sjeverne Hrvatske. KBC Zagreb ima više lokacija, uključujući glavni kampus u Kišpatićevoj ulici, poznat kao "Rebro", te dodatne kampuse na Šalati, Petrovoj ulici, te u Božidarevićevoj ulici.

Maksimir nije samo dom KBC Zagrebu, već i brojnim privatnim poliklinikama i zdravstvenim ustanovama koje pružaju raznovrsne medicinske usluge.

Ove ustanove obuhvaćaju širok spektar specijalizacija, od opće prakse do specijalističkih medicinskih područja, uključujući dentalne usluge, oftalmologiju, ginekologiju, pedijatriju i mnoge druge.

Tražite li stan u Maksimiru, Gornji Bukovac? Istražite kompletnu ponudu ovdje.

Prednosti novogradnje u Maksimiru

Moderan dizajn i arhitektura

Doživite vrhunac modernog življenja gdje svaka novogradnja iz ponude Dom Eksperta predstavlja spoj elegancije i funkcionalnosti. Naše zgrade su dizajnirane s posebnom pažnjom kako bi se savršeno uklopile u zelenilo Maksimira, stvarajući prostor koji nije samo lijep za oko, već i iznimno ugodan za život.

Arhitekti su majstorski oblikovali svaki kutak vašeg budućeg doma. Prostrani stanovi s visokim prozorima do 240 cm osiguravaju obilje prirodnog svjetla i otvaraju predivne poglede na prirodu. Minimalistički dizajn s čistim linijama i otvorenim prostorima stvara osjećaj prostranosti, slobode i mira.

Koristeći samo najkvalitetnije materijale, osigurana dugovječnost i estetska privlačnost vašeg novog doma. Jedinstveni dizajnerski elementi, poput staklenih balkona, daju svakoj zgradi poseban, moderni karakter.

Svjesni važnosti očuvanja okoliša, novogradnje u Maksimiru razvijene s naglaskom na energetsku učinkovitost i održivost. Stanovi su opremljeni najnovijim tehnologijama za uštedu energije, što znači manje troškove za vas i manji ekološki otisak za planet.

Zgrade koriste održive materijale i tehnologije, uključujući ventilirane fasade i sustave za prikupljanje kišnice, kako bismo naglasili našu predanost ekološkoj svijesti i odgovornosti prema prirodi.

Rast vrijednosti nekretnina u Maksimiru

Investiranje u nekretnine u Maksimiru predstavlja strateški i pametan izbor za one koji traže sigurnost i dugoročni rast vrijednosti. Maksimir, kao jedan od najpoželjnijih kvartova u Zagrebu, kontinuirano privlači interes kako lokalnih tako i stranih investitora.

Tržište nekretnina u Maksimiru odlikuje se stabilnim rastom vrijednosti, što je rezultat njegove atraktivne lokacije, visoke kvalitete života i neprestanog razvoja infrastrukture. Osim toga, ograničena ponuda novih nekretnina u ovom području dodatno potiče rast njihove vrijednosti.

S obzirom na rastuću potražnju i ograničenu ponudu, nekretnine u Maksimiru predstavljaju izvrsnu priliku za investitore. Odluka o investiranju u novogradnju u ovom kvartu ne samo da osigurava kvalitetan i suvremen dom, već i predstavlja sigurnu financijsku investiciju s očekivanim dugoročnim povratom.

Kako odabrati svoj prvi stan u Maksimiru?

Kada birate stan u novogradnji u Maksimiru, ključno je razmotriti vaše osobne potrebe i stil života, uključujući veličinu stana, lokaciju i blizinu bitnih sadržaja. Detaljno istraživanje kvalitete gradnje, energetske učinkovitosti i sigurnosnih značajki neophodno je za osiguranje dugoročne vrijednosti vaše investicije. 

Angažiranje profesionalne agencije za nekretnine, poput Dom Eksperta, može biti od neprocjenjive pomoći u ovom procesu. Agencija ne samo da pruža stručnost i znanje o lokalnom tržištu, već i olakšava pravne aspekte kupnje, pomaže u pregovaranju i osigurava da su uredni svi dokumenti potrebni za kupoprodaju nekretnine.

Ovo vam štedi vrijeme i smanjuje stres, čineći proces kupnje učinkovitijim i sigurnijim. Uz pravi pristup i podršku, možete pronaći idealan stan koji će zadovoljiti vaše trenutne i buduće potrebe.

Koja je prosječna cijena novogradnje u Maksimiru?

Prosječna cijena novogradnje u Maksimiru je 4.219,00€ za m2 - podaci za siječanj 2024 iz Dom Ekspert ponude.